Balans opmaken van het leven

Door gestructureerd de balans op te maken van het leven krijgt u weer een compleet beeld van de gebeurtenissen van uw leven. Ook herinneringen die toegedekt lagen kunnen weer opgehaald worden als u dat wilt. U krijgt een overzicht van wat goed is gegaan in uw leven, naar uw eigen oordeel, en wat u achteraf gezien anders had willen doen. Eventuele losse eindjes komen tevoorschijn. U kunt bewust besluiten of u daar nog iets mee wilt doen. De levenseindecoach begeleidt dit proces zodat de uitkomsten u helpen om straks het leven makkelijker los te kunnen laten.

Er kwamen herinneringen terug die ik eerder kwijt was. Dat vond ik zó leuk.

Vanzelf de balans opmaken

Bijna als vanzelf gaan mensen tegen het einde van hun leven terugkijken. Dat gebeurt zo nu en dan een beetje. En vaak blijft dat bij gebeurtenissen die enorm in het oog zijn gesprongen, zowel in positieve als negatieve zin. Helaas zijn mensen geneigd om hard over zichzelf te oordelen. Dan zien ze alleen nog die ene negatieve gebeurtenis en niet meer alle positieve gebeurtenissen die er ook waren. Dat kan anders.

Levenslessen

Een stapel stenen als de balans van het leven
© Agnieszka Ciura | Dreamstime Stock Photos

Uw levensverhaal bestaat uit allerlei verschillende belevenissen. Al die belevenissen samen hebben u gemaakt tot wie u nu bent. Ze vormen als het ware een stapel van stenen die op elkaar balanceren. Ook al waren sommige belevenissen niet zo mooi, ze horen er wel bij. Mensen leren immers het meest van de fouten die ze maakten. Dat zijn uw levenslessen geweest. Deze levenslessen kunnen ook belangrijk zijn voor uw geliefden. Hoe zou u die aan hen willen doorgeven?

Volgens sommige spirituele stromingen is de dood niet het einde. Uw ziel reist verder. De eerste opdracht aan de andere kant is om de film van uw leven te bekijken en zelf te oordelen over hoe u hebt geleefd hier op aarde. Om te bepalen welke lessen u hebt geleerd in dit leven. In dat geval zou het een geweldige voorsprong zijn als u bij leven al de balans hebt opgemaakt.