Over Karen

Karen van 't Sant - Levenseindecoach Karen
Foto: Martine Sollie - De Fotograficus

Ik ben Karen van 't Sant, Levenseindecoach Karen

Ik werk voor mensen in hun laatste levensjaren die tobben met ouderdom, ziekte of sterven. Ik coach hen rond thema’s van acceptatie tot zielenrust zodat ze hun leven zo goed mogelijk kunnen afronden.

Waarom ik dit werk doe?

Als kleuter kreeg ik te maken met de dood van een klasgenootje. Ik ben altijd nieuwsgierig gebleven naar wat dat is: doodgaan. Later ervoer ik, na het overlijden van een vriendin, dat zij mij een boodschap doorgaf – een verrijkende ervaring. En nog weer later ben ik me verder in de dood gaan verdiepen. Tijdens mijn werk in Hospice Delft zag ik pas echt wat sterven is: een bijna magische overgang uit deze aardse wereld naar een voor ons onbekende en onzichtbare wereld. Die overgang is voor alle betrokkenen spannend. Voor hen die zelf gaan overlijden en ook voor hen die hier achterblijven. Ik heb ervaren dat goede begeleiding sterven makkelijker maakt. En dat het ook voor de achterblijvers groot verschil maakt hoe dat verloopt. Als het soepel en rustig gaat is de rouw nadien milder voor hen. En dat gun ik iedereen.

Opleidingen en methodieken

Ik ben opgeleid tot psychosociaal therapeut en heb ook vele scholingen gehad op het gebied van ouderdom, zingeving en palliatieve zorg. Op LinkedIn kunt u mijn CV bekijken.

Inmiddels heb ik vele mensen bijgestaan in de laatste levensjaren en rond het sterfbed. Daardoor konden mensen beter omgaan met ziekte, afhankelijkheid, eenzaamheid, loslaten en rouw. Ze konden het aankomend levenseinde accepteren en hadden zielenrust. Ze ervoeren mijn begeleiding als helend, verhelderend en rustgevend. Ik maak gebruik van technieken van onder andere biografisch coachen, narratieve counseling, systemisch werk en Jungiaanse therapie. Mijn kracht is mijn rustige aanpak met humor, mijn luistervermogen en mijn oordeelvrije en liefdevolle houding naar mensen toe.

Persoonlijk

Ik woon samen met mijn man en onze net volwassen zoon in Delft. Ik zing in een koor en wandel en fiets graag in de omgeving.

Wilt u mij persoonlijk ontmoeten? Graag! Klik hier om in aanmerking te komen voor een gratis BeterLevenseindeGesprek (ter waarde van €85) en ontvang tevens een leuke ijsbreker voor lastige gesprekken.