Naastenprogramma Inloophuis Debora

Naastenprogramma

Bent u, of kent u, iemand waarvan een dierbare kanker heeft? Wellicht heeft diegene behoefte aan contact met anderen die in hetzelfde schuitje zitten.

Sinds kort begeleidt Levenseindecoach Karen het Naastenprogramma van Inloophuis Debora in Delft. En er is plaats voor nieuwe deelnemers.

De bijeenkomsten zijn om de 2 weken op dinsdagavonden van 19.30 – 21.00 uur. Je kunt eenmalig deelnemen of meerdere bijeenkomsten bijwonen, doe wat jou past. Aanmelding vooraf is verplicht en kan door te bellen met het inloophuis op nummer 015-2572767.

Naasten Programma Inloophuis Debora Delft

Eerst volgende bijeenkomst 19 maart 2019

Herken je dit?

Heeft een dierbare kanker? Dan wordt jij, als naaste, daar ongetwijfeld ook door geraakt. En herken je waarschijnlijk de volgende situaties:

Je zorgt met liefde voor de ander. Hoe zorg je in die situatie nog voor jezelf?
Ieders aandacht gaat naar de zieke. Wie heeft er aandacht voor jou?
Jullie wereld staat op z’n kop. Hoe blijf jij overeind?

In het naastenprogramma vindt je jouw eigen antwoorden op die vragen.

De naastengroep is bedoeld om ervaringen uit te wisselen met lotgenoten van wie ook een dierbare ziek is. In een open en respectvolle sfeer komen verschillende thema's ter sprake, zoals emoties, goed voor jezelf zorgen en je eigen ruimte innemen. Delen met mensen die weten wat je doormaakt, wordt vaak als zeer fijn ervaren. Door meer zicht te krijgen op je eigen situatie als naaste en dit bespreekbaar te maken met elkaar, kan meer inzicht, begrip en mogelijk ook rust ontstaan. De herkenning die je vindt in elkaars verhalen, maakt dat je je niet alleen voelt. Zo’n bijeenkomst geeft je kracht om verder te gaan.

De bijeenkomsten worden begeleid door Karen van ’t Sant (naastenbegeleider) en Maaltie Ramcharan (gastvrouw). Je wordt uitgenodigd om mee te doen met het gesprek en eenvoudige werkvormen. De eigen inbreng en behoeften van de deelnemers vormen de leidraad voor de avond.

Deel en like dit bericht:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.