Boos voor altijd?

Wat als iemand ernstig ziek is en zich heel boos en verdrietig voelt. Hoe kan diegene dan toch nog zo goed mogelijk leven in de tijd die hem of haar resteert? Misschien ken je wel zo’n persoon. Zo iemand gun je toch een beter levenseinde?

Slechte diagnose

Voor de meeste mensen is het een enorme schrik als ze te horen krijgen dat ze zullen gaan sterven. Rationeel weet iedereen wel dat er ooit een tijd komt dat hij of zij zal overlijden. Maar als je een slechte diagnose krijgt komt dat moment ineens een stuk dichterbij dan je zou willen. Die werkelijkheid komt vaak hard aan. Er is tijd en aandacht nodig om dat voorzichtig binnen te laten komen. Om dat op een of andere manier te gaan aanvaarden. Soms is de eigen angst en boosheid zo groot dat het lastig is om daar mee om te gaan. De emoties overstemmen alles en het leven dat nog rest wordt daarmee gevuld. Dat is zonde.

Hoe helpt boosheid?

Inderdaad, je hebt een hele slechte diagnose gekregen. En inderdaad, het resultaat is dat je zult gaan overlijden. En natuurlijk mag je daar boos en verdrietig over zijn. Vraag jezelf eens af: in hoeverre helpt het mij om de rest van mijn leven boos en verdrietig te blijven? Je bént immers nog niet dood. Je lééft nog. En hoe wil jij dat resterende leven inrichten? Wat is nog belangrijk voor je? Welke herinneringen wil je nog nalaten?

Beter levenseinde

Ik gun je een beter levenseinde. Kom in actie en vind je eigen zielenrust. Meld je nu aan voor een gratis BeterLevenseindeGesprek (t.w.v. €85) en ontdek hoe Levenseindecoach Karen jou kan helpen om je leven zo goed mogelijk af te ronden.

Deel en like dit bericht:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *