Draagkracht en veerkracht vergroten met de Verbeeldingstoolkit

Schets van strand omringd door rotsen. Riviertje loopt van linkerrots over het strand naar zee. Persoon kijkt naar de zee.

“Ga ontspannen zitten, ogen dicht als je wilt, en stel je voor dat je op een goede, veilige en aangename plek bent.” Ik verdween meteen naar de Lofoten in Noorwegen, naar het fijnste stukje strand dat ik ooit gezien had. Nu, in mijn verbeelding, zag het er anders uit dan tijdens vakantie. De rotsen omringden me nu als een veilige cocon. Het riviertje meanderde nog wel over het strand. En dat had ook nu weer een bijzonder kalmerend effect. Ik voelde me rustig, beschermd en sterk daar op mijn persoonlijke strandje. De zon scheen en maakte me lekker warm. De vogels in de lucht hoorde ik naar elkaar roepen. Op het gras tussen de rotsen bloeiden zomerbloemen. Wat een intens geluk, daar op mijn persoonlijke goede plek.

Verbeeldingstoolkit

In een bijscholing leer ik werken met de Verbeeldingstoolkit. Deze is ontworpen om je innerlijke krachten te mobiliseren als je kampt met kanker, chronische ziekte of crisis in je leven. We zijn het in deze tijd niet meer zo gewend om ons te richten op onze innerlijke krachten. We grijpen eerder naar een pilletje als we ons niet lekker voelen.

In de verbeeldingstoolkit zit al het gereedschap dat nodig is om de innerlijke bronnen te ontginnen. Door uit die bronnen te putten versterk je jezelf. Door met de verbeeldingsoefeningen en je creativiteit aan de slag te gaan benut je jouw zelfhelende vermogens. Je versterkt je draagkracht en veerkracht voor herstel in moeilijke tijden. Dit werkt aanvullend op de medische zorg, het is geen vervanging van die zorg.

Goed gevoel door innerlijke kracht

Van mijn eigen goede plek maakte ik dit schetsje. En het is wonderbaarlijk. Zodra ik het zie krijg ik het fijne gevoel van de oefening weer terug. Als ik druk en gejaagd ben kalmeert het me. Als ik chagrijnig ben tovert het een lach op mijn gezicht. Als ik moe ben geeft het me energie. Het lijkt wel magie. Dat is het niet. Het is gewoon mijn innerlijke kracht die mij helpt.

Nieuwsgierig wat het voor jou kan doen? Bel me op 0644344396 en ik laat het je ontdekken. Wil je eerst nog meer weten over de Verbeeldingstoolkit? Klik hier voor meer uitleg.

Deel en like dit bericht:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.